Kehä-festivaali

📸 Nurith Wagner Strauss

Béatrice Didier (BE)

In silence
Maailmassa, jossa kaikki voi muuttua yhdessä yössä, voimmeko me kasvokkain, silmästä silmään, toiselta toiselle, kokeilla olemista tässä hetkessä ja huomata, keitä olemme toistemme läpi?

Koska kehomme on ihmisen tilamme paikka ja aika (D. Le Breton)

📸 TBA

Carla Gomes (PT)

Cabine
Tapaaminen. Yhteys. Provokaatio. Katsoja kutsutaan tähän hyttiin yksin. Hän tapaa toisen, joka jo odottaa häntä. Esitetään eräitä kysymyksiä. Osaako katsoja  vastata? Oli vastaus mikä tahansa, he etsiytyvät halaukseen. Lopussa on jätettävä jälki.

📸 TBA

Dmytro Grynov (UA/DE)

(Dis)connect

Yhden tanssijan liikkeellinen tutkimusmatka särkyneen sydämen syndroomaan. Henkilöhahmo kamppailee löytääkseen vastauksen kysymykseen: “Mikä meni väärin?”. Teos koskettaa myös ilmastonmuutosta. Selviämmekö me? Näemmekö tulevaisuuteen?

📸 TBA

Eva Holts (UA)

Δia Kinets

Uppoudu ja kiinnity muistoihini koulusta nro 18, jonka venäläinen ohjus tuhosi Tšernihivissä, Ukrainassa. Vertaa koulumuistojani omiisi ja katso filmejä, jotka löysin luokkahuoneista. Voit ottaa yhden filmin ja tehdä sille kaikkea mitä haluat. 

📸 TBA

Keumbyul Lim ja Tevya Bombieri-Morales (DE)

The Blind Sight
The Blind Sight on pieni ja intiimi esineteatteriteos, jossa yleisö käyttää kaikkia aistejaan paitsi näköaistia. Kuulemalla, haistamalla ja koskettamalla yleisö kokee kolme toisiinsa kutoutuvaa kertomusta havainnosta, muistamisesta ja menetyksestä.

📸 Minna Mäkipää

Maima Tani (FI)

Merivuokko

Merivuokko-performanssissa salaperäinen monilonkeroinen olento liikkuu tilassa ja puhuu välillä ”varvaskieltä”. Teoksen kokija saattaa saada kontaktin eliöön. Mukana tukitaiteilijana on Maiman sisko, kuvataiteilija Satu Tani, joka auttaa Maimaa liikkumaan merivuokkoasun peittäessä hänen näkökenttänsä.

📸 Pasi Rauhala

Mammu Rauhala (FI)

Puettavat pensselit
Moniaistinen teos kutsuu katsojakokijan leikkimään. Voiko kypärällä tai takapuolella maalata? Miltä kulkuset kuulostavat? Entä millaiseen liikkeeseen materiaalit houkuttelevat? Erilaisten puettavien piirustus- ja maalausvälineiden avulla jätämme yhdessä jälkiä tilaan ja paperiin.

📸 TBA

Olive Bieringa (NO)

Weather walk
Weather walk avautuu yksilöllisinä esitysmatkoina maiseman halki, joilla muutamme kevyen jutustelumme säästä merkitystä kantavaksi puheeksi ilmastokriisistä. “Miten ilmastokriisi resonoi minussa?”

📸 TBA

Roosa Halme (FI)

Block Theatre: Variation II – My Blocks of Life
Puinen palikka kätkee sisälleen loputtoman määrän merkityksiä. Palikoista muodostuu eläviä veistoksia, jotka syntyvät, katoavat ja rakentuvat taas uudelleen. Tässä teoksessa rakennamme maailmoja ympärillämme ja sisällämme, palikka kerrallaan.

📸 Frans Rinne

Satu Hakamäki (FI)

Chosen Parts 1

Chosen parts 1 on valon hyväilevää kosketusta, pimeyden mystisyyttä ja turvaa, kehon ja liikkeen juhlintaa. Se on mahdollisuus leikkiä katseen kohteena olemisen, vallan ja katsomisen teemoilla tarkan kohdevalon ja jyrkkien varjojen estetiikassa.

Teos sisältää arkipäiväistä alastomuutta.

📸 TBA

Susi Nousiainen (FI)

Pyydän anteeksi
Osallistuja kertoo taiteilijalle asian, jota haluaisi pyydettävän itseltään anteeksi. Taiteilija ja osallistuja suunnittelevat mistä palasista anteeksipyyntö koostuu, minkä jälkeen taiteilija suorittaa osallistujalle tämän toivoman anteeksipyynnön.

📸 TBA

Lena Giuliano

Things to do after you die (BR)

Miten toinen näkee minut? Miten esitän itseni muille? Yleisö kutsutaan makaamaan arkkuun. Millaista on kokea se elämässä? Kirjoittaja-esiintyjä kirjoittaa muistokirjoituksen kokijasta vain ensivaikutelmansa perusteella.