Kehä-festivaali

Kuva: Frans Rinne

Satu Hakamäki: Chosen Parts 1 (FI)

Chosen parts 1 on valon hyväilevää kosketusta, pimeyden mystisyyttä ja turvaa, kehon ja liikkeen juhlintaa.
Se on mahdollisuus leikkiä katseen kohteena olemisen, vallan ja katsomisen teemoilla tarkan kohdevalon ja jyrkkien varjojen estetiikassa.
Teos sisältää arkipäiväistä alastomuutta.
Kuva: Frans Rinne

Kuvaile teostasi. Mitä siinä tapahtuu?

Chosen parts 1 on teos, jossa valitut kehon osat pääsevät valokeilaan ja saavat nauttia katseen ja valon kosketuksesta muun jäädessä pimeään. Valokeila tarjoaa mahdollisuuden improvisoituun liikkeeseen ja huomion keskipisteenä olemiseen.

Teos on mahdollisuus tutkia valtaa, katsomista ja katseen kohteena olemista ja leikkiä niillä.

Miten olet päätynyt tekemään tämän teoksen?

Mietin teosehdotusta Kehään, pidin tauon ja menin käymään vessassa. Siellä oli pimeää. Tuli idea pimeydestä ja kohdevalosta, kehon osista, jotka pääsevät nauttimaan valokeilasta kaiken muun jäädessä pimeyteen. Haluan juhlistaa kehoa ja liikettä, niistä nauttimista. Valta, nautinto, pimeys, arkisesta poikkeava tapa olla, katseen kohteena oleminen suostumuksellisissa olosuhteissa, mystisyys.

Ideat ja kiinnostuksen kohteet sulautuivat teokseksi, josta tuli Chosen Parts 1. Osa yksi, koska olen niin innostunut tästä, että lisäosia on tulossa.

Kuva: Frans Rinne
Kuva: Frans RinneMitä kahdenkeskinen taide merkitsee sinulle taiteilijana?

Ajattelen, että esittävän taiteen ydin tapahtuu yhteydessä taiteilijan ja taiteen kokijan välillä.Ollaan läsnä samassa ajassa ja tilassa, jaetaan hetki, joka on ainutlaatuinen.

Kahdenkeskisessä taiteessa tämä tila on intiimimpi kuin tila, jossa taiteen kokijoita on useita. Myös valta-asetelma on tasavertaisempi. Ollaan taiteilijan kannattelemassa kehyksessä, mutta muuten tasavertaisina.

Kenen haluaisit teoksesi kokevan?

Jokaisen, joka siitä on kiinnostunut.

Terveisesi festivaalin osallistujille.

Meillä on ihmeellinen keho. Siinä on loputtomasti kohtia, jotka ansaitsevat päästä valokeilaan. Tavataan Kehässä!